Szaunavilág

13:00 – 21:00
Munkanapok
10:00 – 21:00
Hétvégék és Ünnepnapok
11 Eurótól

Termálfürdőnk szaunavilágában finn, infra- és bioszauna, gőzkabin, valamint hideg vizes merülőmedence és meleg vizes jakuzzi várja vendégeinket.

Miért is jó a szaunázás?

A szaunázás erősíti az immunrendszert, élénkíti a vérkeringést, az izzadás pedig segíti a szervezetben felgyülemlett méreganyagok/salakanyagok távozását a szervezetből. A szauna forró levegőjéből kilépve, a hűsítő zuhany utána pedig a hideg vizes merülés, remek értorna. Emellett stressz oldó hatását is megemlítve segíthet ebben a rohanó világban kicsit kiszakadni a mindennapi hajtásból is.

Hagyjunk időt magunknak a szaunázásra, legalább annyi időt pihenjünk, mint amennyit a szaunában töltöttünk.

A Szauna-világ a nyugati szaunázási szokásokat követve fürdőruha-nélküli terület.

Finn szauna

A jó hangulat és a feszültségek oldódása mellett kedvezően befolyásolja bőrünk állapotát, edzi a szív- és vérkeringési rendszerünket, segít az izmok ellazulásában, a salakanyagok kiürülésében és nem utolsó sorban nagyon jó regenerálódási lehetőség. A rendszeres szaunázás tényleg csodákra képes. A legjobb csöndben, nyugodtan lazítani, miközben a forróság elvégzi a takarítást rajtunk és bennünk.

Bioszauna

Akinek a klasszikus szauna túl forró, látogasson el lágyabb szaunánkba! Itt 55-65 °C a hőmérséklet, viszont magas a páratartalom. Ez a hőmérséklet nem erőlteti meg a szívet, az érzékeny bőr és a labilis vérkeringés is jobban viseli. Legkésőbb húsz perc múlva viszont itt is ajánlatos a hideg, illetve langyos zuhany alá állni. Kiváló méregtelenítő, bőrápoló hatású.

Tudta?


A szintetikus szálak magas hőmérsékleten toxikus anyagokat bocsáthatnak ki magukból, melyek a kitágult pórusokon keresztül könnyebben felszívódhatnak a bőrben. Amennyiben a medence vizében voltunk korábban, akkor klór és a víz kezelésére szolgáló egyéb vegyszerek maradhatnak a fürdőruhában. Ezek az anyagok kipárologhatnak a fürdőruhából, és a szauna zárt mikroklímájába kerülve belélegezzük őket és így nem csak ránk, hanem a többi vendégre is hatással vannak.

Infraszauna

Az infraszauna sokféle panaszra, szépészeti problémára és egészségügyi gondokra is remek megoldás lehet. Míg finn szaunázás esetében a verejték 97%-a víz, az infraszauna a mélyebb rétegekből hívja elő a lerakódott, illetve fölösleges vegyi és méreganyagokat. Ezért az infravörös sugarak hatására történő izzadásnak csak 80%-a víz, a maradék fölösleges zsír, illetve nehézfémek és más kémiai anyagok elegye. Az infraszauna hőmérséklete általában 35-40 fok, így azok számára is ideális a használata, akik nem bírják a finn szauna magasabb hőmérsékletét, hiszen ez a hőmérséklet kevésbé megterhelő a szervezet számára.

  • Az infraszauna használatnak legfontosabb jótékony hatásai az alábbiak:
  • Egy intenzív infraszaunázás 30 perce alatt akár 600-800 kalóriát is elégethet a szervezet.
  • Felgyorsul az anyagcsere, ami elősegíti a gyors méreganyag-kiürülést a testből.
  • A méregtelenítés nemcsak a fizikai testre van hatással, de enyhítheti a stressz okozta mentális tüneteket, nyugtató hatással bír.
  • Növekszik az immunrendszer védekező képessége, továbbá öngyógyító folyamatok is elindulnak.
  • A vérkeringés is gyorsabb lesz, aminek sejt regeneráló hatása van, így felfrissülést okoz.

Mindezek hatására a szervezet zsírbontása is elindul, amely a fogyás mellett a cellulitisz, vagyis narancsbőr ellen is hatásos.

Továbbá az infraszauna használatot követően a bőr is felfrissül, visszahúzódnak a bőrgyulladások, regenerálódnak a kötőszövetek.

Gőzfürdő

Segíti megőrizni egészségünket, szépségünket, illetve megkönnyíti a felüdülést, ellazulást. Az élvezeti hatások mellett köztudottan gyógyító ereje is van. A gőzfürdő használatával kezelhető az asztma, a reuma, a rekedtség, az izomfájdalmak és a keringési zavarok. A kozmetika területén való felhasználása is igen jelentős, nagyon ajánlott a használata az érzékeny bőr esetén, mivel a pórusok a meleg gőz hatására kitágulnak és kitisztulnak.

Sókamra

A sókamra lényege, hogy falai himalájai sóbányából származó kristálysó tömbökkel és téglákkal vannak kirakva. A kamrában kristálysó oldatot párologtatnak, aminek hatására a levegő sós, tökéletesen por és ingermentes, erős antiallergén és antibakteriális hatásúvá válik. A vendégeket körülvevő só harmonikus, megnyugtató rezgése segíti az ellazulást, ugyanakkor a légtérbe porlasztott szemcsék gyógyítóan és megelőzően hatnak a légúti megbetegedésekre, valamint jótékonyan befolyásolja az ízületi gyulladásokat és a bőrproblémákat.

Jakuzzi

A jakuzzi, mint a világszerte ismert és kedvelt hidromasszázs technológián alapuló fürdőrendszer, az egészségmegőrzés és a tökéletes pihenés modern eszköze a wellness világában.

A víz hatása a testre és a lélekre egyszerre egyedülálló. A hidromasszázs a jó hőmérsékletű víz és a levegő megfelelő elegyítésével alkotja a masszírozó vízsugarat, mely optimálisan növeli a fürdőzés során elért ellazító hatásokat, mint a vérkeringés felgyorsulása, a sejtek megnövelt oxigénellátása, a vérnyomás ideális optimalizálása, az izmok ellazulása.

Egy kiadós masszázsfürdő felér egy mély meditációval. Ezenkívül a jakuzzi használata egy kellemes társadalmi esemény.

Merülő medence

Kizárólag zuhanyozást követően használjuk! Intenzív pórus és ér összehúzó hatása van. A merülő medencében hamar le lehet hűlni, figyeljünk oda.

Jótékony hatása: Értornára nyújt lehetőséget, érelmeszesedés ellen és megelőzésére kiváló! Az értornát a szaunában kitágult, a hideg víz hatására pedig hirtelen összehúzódó erek végzik.

Relaxációs helyiség

A szaunázást zárja mindig pihenéssel a relaxációs helyiségben, nyugodt testhelyzetben.

Szaunaszeánszok a Thermalparkban

A dunaszerdahelyi Thermalparkban is hamar közkedveltté váltak a szaunaszeánszok, amelyek nem csupán egészségesek, de időtöltésnek sem utolsók.

A szaunaszeánsz abban különbözik az “egyszerű” szaunázástól, hogy annak ideje alatt a szaunamester végig a szaunában tartózkodik, és személyesen gondoskodik az aromás ráöntésekről, valamint a megfelelő hőmérsékletről és ventillációról – és végül, de nem utolsósorban a jó hangulatról is.

Egy-egy szeánsz időtartama általában 15 perc, de persze ennél korábban is el lehet hagyni a szaunát.

Szaunaszeánsz program

Kérjük az érdeklődőket, hogy a szaunaszeánsz előtt iratkozzanak fel a listára a szaunavilág recepcióján. Kérdés esetén forduljon hozzánk a kővetkező telefonszámon: +421 907 891 902