Fájó hátgerinc?

A home office – távmunka tönkreteheti a hátát. 4 tipp az egészségesebb hátért

A hátfájás valóban megkínozhatja és kellemetlenné teheti az ember napját vagy akár több napját is. Lehet, hogy ezt sokan nagyon jól ismerik, mert a hátfájás már megakadályozta a munkavégzésüket, vagy csak nagy erőfeszítéssel voltak képesek dolgozni. A legrosszabb esetben kénytelenek voltak ágyban maradni.

Adunk pár tippet, mit kell tenni gyakori hátfájásnál, ha semmilyen komoly egészségügyi probléma nem merült fel, inkább csak  a túlterheltség és izommerevség az okozója.

Mit kell tenni hátfájás esetén

  • Torna

Sajnos néha ez torna nélkül nem megy. A legjobb megelőzni a hátfájást, és nincs erre jobb mód, mint a megfelelően elvégzett tornagyakorlatok, valamint az izomfűző és a gerincet összetartó izmok megerősítése.

  • Masszázs

A termálvíz jótékony hatással van az egész mozgásszervi rendszerre. Miután az ember megmártózik benne, azonnal megkönnyebbül. Egy nyugtató fürdő után nincs jobb választás, mint egy klasszikus masszázs. A sziklamerev hát izmait a termálvíz olyan mértékben lazítja el, hogy a masszőr ujjai sem törnek bele és könnyebb lesz a dolga.

  • Szauna

Ha nincs gyulladás az ember szervezetében, a meleg kifejezetten jótékony hatású. A szauna hatékony segítség a gyakori fájdalmak esetén is. Azoknak, akik nehezen viselik a klasszikus szauna hőfokát, vagy akik nem szeretik a gőzszaunák magas páratartalmát, az infraszaunát ajánljuk. Az infraszauna infravörös sugarakat bocsát ki, amelyek ideális hőmérsékletet teremtenek a kabinban a kellemes kikapcsolódáshoz. Itt alacsonyabb hőmérséklet (35-55 ° C) uralkodik, és a test átmelegedése körülbelül 25-30 perc alatt történik meg. Az infraszauna melege egészen a csontokig hatol, különféle bőrsérüléseket, fájdalmakat, töréseket, sérüléseket gyógyít, hatékony a vírusok ellen is. Az infravörös mélyhő a reuma, az ízületi porckopás, az ízületi gyulladás kezelésében is bizonyított, csökkenti a szív- és vérnyomásproblémákat. Egy ilyen szaunaélmény után az ember újjászületik és tökéletesen kipihentnek érzi magát. Az infraszauna képes harmonikus egyensúlyba állítani a testet és a lelket.

A mi tippünk az egészségesebb hátért
Masszázsközpontunkban a speciális eljárások közöt megtalálják a gerincnyújtópadot ún. “denevérpadot” is. Ez a speciális orvosi segédeszköz a gerincproblémákon segít, de a csípőízületek vagy a megrövidült izmok okozta fájdalmakon is. A fő cél az egyoldalú terhelés okozta hátfájás megszüntetése legyen szó álló vagy ülő helyzetről. A saját testsúly felhasználásán van a hangsúly, a hátizmok nyújtása és a porckorongok idegre ható nyomása révén létrejött fájdalom megszüntetése. Akinek nincsenek ilyen problémái, megelőzésként alkalmazhatja ezt a terápiát. A használat ideje fokozható, a kezdeti 5 perc nyújtás fokozatosan 10 -15 percig növelhető.

Csilla Nagyová, a masszázscentrum menedzsere